AD & RIVA

Reeds 148 jaar maakt Merkelbach de oorspronkelijke typische Hollandse stijlmeubelen. Zij is daarmee nog altijd toonaangevend.

Voor hen die de ware lijnen van vormgeving en stijl waarderen brengen wij de unieke Italiaanse meubellijn Riva volgens design van Giorgio Pontelli met al haar ware en warme charmes van het land in het hedendaagse interieur. Een meubel, gracieus en oorspronkelijk van stijl dat een eigen karakter uitstraalt en na generaties blijft boeien. Door de innemende vormgeving van weleer en de ambachtelijke degelijkheid geeft Riva een extra dimensie aan het interieur.

Uitsluitend wordt massief Frans eikenhout gebruikt en bij de verwerking houden wij op verantwoorde wijze rekening met de grote variƫteit in kleur en structuur.

Onze constructies zijn erop berekend dat massief hout altijd werkt.
Kleine oneffenheden en noesten horen nu eenmaal bij het uiterlijk van de reproducties. Het oppervlak met lichte beschadigingen en slijtplekken, geeft het uiterlijk van meubelen die tot die tijd behoorden

De Riva collectie wordt uitgebracht in de fraaie alom bekende wasbeitstinten met natuurbeitsen die een speciaal kleureffect geven en de houtstructuur extra benadrukken krijgt met de ideale oppervlakte behandeling.

Door middel van de handwash-methode en het opbrengen van patine wordt schaduw bereikt met kleureffect en diepte werking.

Voor de natuurlijke glans en om te voldoen aan de eisen van het meubel van vandaag, zorgt een waslaag in combinatie met water- en alcoholbestendige speciaal afdeklaag.

AUTENTIEK VORMGEVING
TRADITIONEEL IN STIJL
KARAKTERISTIEKE DETAILS
HARMONIE IN UW INTERIEUR